Aboutus Vila Radovic, Ulcinj apartmani
Vila Radovic
КИТЕСУРФИНГ
ЛОВ

Една од најатрактивните сурф дестинации на медитеранот е токму Големата плажа во Улцињ.Китесурфинг е релативно нов и екстремен спорт и претставува комбинирани елементи од wиндсурф, сноwбоард и параглидинг.

Ветер, широки песочни плажи и голем број на сончеви денови во годината, се идеална комбинација за  Китесурфинг. Затоа Големата плажа во Улцињ е на самиот врв на дестинации за љубителите на овој спорт. Во текот на сезоната, од Мај до Октомври, Големата плажа ја посетуваат многу Китесурф-ери од целиот свет. За qубителите на овој спорт нудиме сместување во нашите соби и апартмани по иста цена како и за останалите гости.
И љубителите на ловот ће ни бидат наши драги гости. Поради многу поволни услови за живот и репродукција на птици и животни, Улцињ создава идеални услови за ловен туризам. Во Улцињ и неговата околина најмногу се лови: диви патки, потполошки, еребици, диви свињи, лисици, зајаци, сакали ..

Ова место е вистински рај за орнитолози, затоа што тука можат да се видат многу врсти на птици, а некои се и многу ретки. Штој во Улцињ, Скадарското езеро и областа околу река Бојана се терени од големо значење за птици низ Европа.